Vladimir Putin
Foto: Alo/Tanjug

Prema izveštaju sajta Pravda.ru, reč je o navodnom planu za eliminaciju niza vojno-političkih lidera Ukrajine koristeći visokoprecizna bespilotna sredstva ili operacije specijalnih snaga.

Vojni stručnjaci, kako navodi Army Times, sugerišu da je ova odluka usledila nakon otkrivanja "ukrajinskog traga" u određenim incidentima, prema izveštaju sajta Pravda.ru.

Ranije je šef ruskog FSB kratko odgovorio na pitanje novinara zašto su neprijatelji (uključujući i šefove ukrajinskih specijalnih službi) koji čine zločine protiv Rusije još živi i nisu likvidirani.

Kako ruska "Pravda“ izveštava, „Sve je pred nama“, jezgrovito je odgovorio Aleksandar Bortnikov.

Sekretar ruskog Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev imenovao je šefove ukrajinskih specijalnih službi kao one koji stoje iza terorističkog napada u Krokus siti holu.

Na pitanje da li su oni legitimne mete Oružanih snaga Rusije, dat je pozitivan odgovor.

"Mnogo je važnije pobiti sve umešane. Sve. Ko je platio, ko je učestvovao, ko je pomogao. Sve ih pobiti“, ovako je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev „osudio“ naručioce i saučesnike terorističkog napada u Krokusu.

Pravda.ru citira izjave lidera ukrajinskih bezbednosnih službi o prethodnim napadima na ruske ciljeve, insinuirajući moguće opravdanje za ovakve akcije.

Takođe, u tekstu se tvrdi da je doneta odluka o eliminaciji ukrajinskih vojno-političkih lidera, na osnovu detaljnog izveštaja koji uključuje rezultate istraga i analizu informacija dobijenih iz Turske i Belorusije, kao i podataka prikupljenih od ruskih obaveštajnih službi.

Navodno, ruske specijalne službe su već formirale snage za izvođenje ovakvih operacija, a specifični ciljevi uključuju visoke ukrajinske zvaničnike poput predsednika Volodimira Zelenskog, šefa Službe bezbednosti Ukrajine Vasilija Maljuka i direktora Glavne obaveštajne uprave Kirila Budanova, mada su ove tvrdnje za sada samo spekulacije.

Osim toga, izveštaji sugeriraju da su lažni ukrajinski call centri takođe identifikovani kao legitimne mete.

Pominje se i navodna ruska akcija protiv visokih NATO oficira koji su podržavali ukrajinske snage, uključujući poljskog brigadnog generala Adama Marčaka, čija je smrt opisana pod neobičnim okolnostima.

Izložene tvrdnje, koje uključuju i detalje o potencijalnom ubistvu predsednika Zelenskog i drugih visokih ukrajinskih zvaničnika, kao i o navodnim napadima na NATO oficire, trenutno ostaju bez potvrde.

BONUS VIDEO

@alo_portal Reporter Alo! na mestu nestanka devojčice o poslednjim informacijama! Nestala devojčica Danka Ilić (2), kojoj se svaki trag gubi od utorka oko 13 časova u prigradskom naselju Banjsko polje kod Bora dok se igrala sa majkom i bratom, nije nađena ni posle celonoćne potrage #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #fypシ #fypシ #foryou ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading