instanbul
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/Društvene mreže

Izrael i proiranski pokret Hezbolah razmenjuju prekograničnu vatru od izbijanja sukoba u Pojasu Gaze, a reč je o najvećoj eskalaciji između zakletih neprijatelja još od nekoliko meseci dugog sukoba 2006. godine.

Radnik izvučen iz ruševina, ali nije preživeo

Obe strane naglašavaju da ne žele izbijanje punog rata i da su otvorene za diplomatski proces, ali napadi ove sedmice ponovo jačaju nakon perioda relativnog mira. Izraelske hitne službe objavile su da je u raketnom napadu ubijen radnik u Kirjat Šmoni.

Izvučen je iz ruševina fabrike s teškim povredama pa je proglašen mrtvim na licu mesta. U izraelskom napadu na Hebarijeh poginulo je najmanje sedmoro ljudi, rekla su dva libanska izvora Rojtersu. Oni tvrde kako se čini da je Izrael ciljao na centar za hitne situacije i pomoć Hezbolaha u tom selu.

Pokret je ranije osudio napade na Habarijeh. Libansko Ministarstvo zdravlja tvrdi kako je u izraelskim napadima na južni Liban već ubijeno 12 zdravstvenih radnika i spasioca. Izrael je napao Liban i juče, ubivši trojicu pripadnika Hezbolaha, objavila je ta grupa na aplikaciji Telegram. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading