ŠTA JE RADIO PUTIN? Kako su izgledala prva 24 sata posle terorističkog napada u Moskvi
Foto: AP Ramil Sitdikov

Šefovi ruskog FSB i beloruskog KGB su stupili u kontakt i odmah počeli da deluju .

- Odmah su počeli da deluju, izvestili su nas. I od tog momenta ono što je bilo do nas, najvišeg nivoa, predsednika Rusije i predsednika Belorusije, razmatrano je više puta - naveo je on.

Čim su dobili informaciju da se teroristi kreću ka Brjansku dogovorili su se da svako blokira putanju njihovog kretanja sa svoje strane.

- Čuli smo se više puta. Pitao sam ga: Da li još nešto treba? Ne. On mene pita: Pomoći ćeš nam da blokiramo put? Pomoći ću. Sve činimo. Tako teče dijalog - otkrio je Lukašenko.

On je dodao da će Putinu preneti podatke koji se tiču verovatnih pokrovitelja zločinaca koji su izvršili teroristički napad.

- Izneću svoje sumnje. Oni su znali da ne smeju u Belorusiju. Jer je odmah, u prvim trenucima, čim je u niz oblasti u Rusiji uveden viši nivo bezbednosti tako urađeno i kod nas. Zato su krenuli ka ukrajinsko-ruskoj granici - objasnio je on.

O Putinovom „dugom ćutanju“

Lukašenko je ispričao da 24 sata posle napada ni Putin ni on nisu spavali.

- Putina su begunci – njihovi i naši - počeli da prekorevaju: Eto šta se dogodilo, a on ćuti, ne obraća se itd. Pa 24 sata nismo spavali. Šta oni o tome znaju? Neprestano smo sarađivali. Kada je trebalo nešto da se kaže, on je izašao i rekao - istakao je Lukašenko.

Podsetimo, šef Istražnog komiteta Rusije Aleksandar Bastrikin saopštio je da je, prema poslednjim informacijama, broj poginulih u terorističkom napadu u dvorani "Krokus" porastao do 139. Četvorica terorista, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim „renoom“ pokušavali da pobegnu u Ukrajinu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading