Bezbednost
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Francuske obaveštajne službe pribojavaju se da bi napad terorista u dvorani Krokus mogao da posluži kao "inspiracija" za daljinski kontrolisane pretnje iz centralne Azije preko mladih pojedinaca koji borave na tlu Francuske, prenosi Mond.

Kako se navodi, teroristički napad u Moskvi, izveden u petak, 22. marta, i za koji je odgovornost preuzela organizacija Islamska država (ID), snažno je odjeknuo i u Francuskoj.

U nedelju je u Jelisejskoj palati održano vanredno zasedanje Nacionalnog saveta za odbranu posvećeno isključivo mogućoj terorističkoj pretnji uoči održavanja Olimpijskih igara za četiri meseca i brojnih terorističkih pretnji s kojima su suočene francuske obrazovne ustanove.

Nakon ovog sastanka, francuski premijer Gabrijel Atal je izjavio da je doneta odluka da se sistem antiterorističkih mera podigne na najviši nivo odbrane od "mogućeg terorističkog napada".

Predsednik Emanuel Makron koji je u ponedeljak doputovao u Gvajanu, francusku prekomorsku teritorijiju, ponovio je da je prema informacijama "dostupnim obaveštajnim službama" jedna frakcija ID isplanirala i sprovela u delo napad u Moskvi.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading