Napad
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Navodi se da je Maljuk to izjavio u jučerašnjem gostovanju u medijima.

Ranije istog dana su dve balističke rakete ispaljene sa Krima na ukrajinsku prestonicu Kijev i ciljale su sedište ukrajinske službe i do baš na Dan SBU, a Ukrajinsko Ratno vazduhoplovstvo je objavilo da je protivvazdušna odbrana ove zemlje presrela rakete.

Kijev indipendent navodi da su SBU i ukrajinska vojna obaveštajna služba angažovane u sve aktivnijoj kampanji napada na mete u Rusiji, uključujući naftne rafinerije.

Ukrajinska pravda je, citirajući neimenovani izvor iz SBU, objavila da je ukupno pogođeno 12 rafinerija u raznim federalnim oblastima duboko unutar teritorije Rusije.

Navodi se da je 13. rafinerija u Samarskoj oblasti juče obustavila proizvodnju nakon napada dronom.

Maljuk je kazao da bi "Rusija trebalo da očekuje još napada", ali da će se priroda tih napada promeniti zato što se "Ukrajina nikada ne ponavlja".

On je dodao da je od početka rata punog obima koji je Rusija pokrenula protiv Ukrajine, SBU u saradnji sa drugim bezbednosnim agencijama učetvovala u uništavanju više od 800 ruskih tenkova, kao i oklopnih vozila.

Maljuk je kazao da Rusija više ne koristi Krimski most za dopremanje oružja na front nakon što je oštećen u ukrajinskim udarima.

Alo.rs/Kurir.rs/The Kyiv Independent

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading