Rusija
Foto: AP/Alexander Zemlianichenko (STF)

- Zločinci koji su direktno počinili ovo masovno ubistvo, kao što znate, uhapšeni su. Istražitelji pažljivo utvrđuju okolnosti ovog varvarskog zločina, otkrivaju njegove detalje, utvrđuju ulogu i stepen krivice svakog učesnika, proučavaju zaključke kriminologa i eksperata - rekao je Putin na proširenom sastanku upravnog odbora Generalnog tužilaštva.

On je pojasnio da Federalna služba bezbednosti i druge specijalne službe razrađuju svoja pitanja u koordinaciji Nacionalnog komiteta za borbu protiv terorizma.

Ovo je prva Putinova izjava nakon što je sekretar Saveta za bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev izjavio da Ukrajina stoji iza terorističkog napada izvedenog u Moskvi u Krokus siti holu.

- Naravno, Ukrajina - odgovorio je Patrušev na pitanje novinara da li iza terorističkog napada stoji Ukrajina ili teroristička organizacija Islamska država.

Podsetimo, pucnjava i požar dogodili su se 22. marta uveče pre koncerta u "Krokus siti holu" u Krasnogorsku kod Moskve.

Dopisnik RIA Novosti koji je prisustvovao incidentu javio je da je nekoliko maskiranih muškaraca upalo u salu, pucalo na ljude iz neposredne blizine i bacalo zapaljive bombe. Prema poslednjim podacima Istražnog komiteta, poginulo je 139 osoba.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading