Banjalučanka se godinama lažno predstavljala kao inspektorka SIPA
Aloonline.ba/ Ilustracija

Naime, službenici SIPA podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci izveštaj o počinjenom krivičnom delu protiv M.B., zbog sumnje na izvršenje krivičnog dela lažno predstavljanje.

"Prilikom preduzimanja mera i radnji iz nadležnosti Agencije, prikupljeni su dokazi da se prijavljena ženska osoba tokom februara 2024. godine službenim osobama u javnim organima na području Banjaluke predstavljala kao ovlaštena službena osoba Agencije u nameri pogodovanja trećim osobama u vezi sa postupcima koje vode ti javni organi", navode iz SIPA.

Takođe, prikupljena su i saznanja da se u poslednje četiri godine na području Banjaluke za sada neutvrđenom broju osoba iz svoga bližeg i daljeg okruženja iz trenutno neutvrđenih razloga predstavljala kao ovlaštena službena osoba Agencije, kao i ovlaštena službena osoba Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske te da navedene radnje i dalje čini.

"U vezi sa navedenim pozivaju se sve fizičke i pravne osobe koje sumnjaju da im se prijavljena ženska osoba i/ili bilo koja druga osoba lažno predstavljala kao ovlaštena službena osoba Agencije, da navedeno prijave lično dolaskom u prostorije Regionane kancelarije Banjaluka ili putem kontakt telefona 051/348-280, s ciljem preduzimanja odgovarajućih mera i radnji te procesuiranja istih", dodaju iz SIPA.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading