Kijev
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

- Na sastanku će prisustvovati šefovi bezbednosnog i socijalnog sektora, kao i zvaničnici Moskve i Moskovske oblasti - rekao je Peskov, prenosi RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, Putin i dalje prima izveštaje od svih službi o terorističkom napadu izvedenom u petak u Krokus siti holu, u kojem je poginulo 137 ljudi. Peskov je rekao da istraga još nije dala konačnu verziju uzroka koji su doveli do terorističkog napada u Krokus siti holu.

- Istraga je još u toku i za sada nije objavljena nikakva konkretna verzija. Prethodni izveštaji su bili preliminarni i do sada nije objavljena nijedna zvanična verzija. Moramo da sačekamo zvanične informacije naših zvaničnih organa za sprovođenje zakona - naglasio je on.

On je istakao da ruske specijalne službe samostalno rade istrazi terorističkog napada na Krokusu i da nema govora o pomoći drugih zemalja. Upitan da li su zapadne zemlje, koje su ranije upozoravale na moguće terorističke napade u Moskvi, dale bilo kakvu informaciju u vezi sa terorističkim napadom u Krokusu i da li je Rusiji sada potrebna takva pomoć, Peskov je rekao da nema kontakata sa zapadnim zemljama u vezi sa istragom o terorističkom napadu u Krokusu.

- Naše službe rade nezavisno, sada nema govora o pomoći - istakao je Peskov i ocenio da borba protiv terorizma zahteva međunarodnu saradnju, koje sada, zbog konfrontacije, nema.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading