Marija Zaharova
Foto: Alo/Profimedia

- Američki politički inženjeri gurnuli su se u ćošak svojim pričama da je napad na Krokus siti hol izvela teroristička grupa ISIS. Otuda svakodnevni pokušaji Vašingtona da sebe i režim Zelenskog pokrije plašenjem od ISIS-a - istakla je ona.

Prema rečima Zaharove, postoji niz faktora koji direktno i indirektno ukazuju na umešanost američkih vlasti u sponzorisanje ukrajinskog terorizma.

- Milijarde dolara i neviđena količina oružja, uložena bez odgovornosti i uz korišćenje korupcionaških šema u kijevskom režimu, agresivnom retorikom u vezi sa Rusijom, besnim nacionalizmom, zabranom mirovnih pregovora o Ukrajini, beskrajnim pozivima da se sukob reši silom. Odbijanje osude višegodišnjih terorističkih napada, koje je izveo kijevski režim, i masovna informativna i politička podrška bilo kakvim, pa i najgnusnijim akcijama Zelenskog - navela je ona.

Ona tvrdi da su prethodne američke intervencije u bliskoistočnim pitanjima dovele do pojave, jačanja i institucionalizacije niza radikalnih i terorističkih grupa koje su i danas aktivne u regionu.

- Koja je logika, pitate se? Novac i moć. A, s obzirom na međunarodno-pravnu zabranu direktne intervencije, radi se i o sejanju kontrolisanog haosa i preoblikovanju svetskog poretka od strane terorista. Pažnja, pitanje za Belu kuću: da li ste sigurni da je to bio ISIS, nećete li se kasnije predomisliti - zaključila je ona.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading