Vladimir Putin
Foto: Alo/Tanjug

Rusija je pokrenula talas vazdušnih udara na Ukrajinu, dva dana nakon smrtonosnog terorističkog napada u Moskvi.

Bezbednosni izvor “Telegrafa” iz Vajthola rekao je da “Putinov očaj da sve to prikači Ukrajini nije iznenađujuć dok pokušava da dodatno obmane ruski narod pretvarajući se da u Rusiji nema neslaganja”.

- On ne sme da koristi ovako sastavljenu vezu kao bilo kakav izgovor za intenziviranje rata u Ukrajini – rekao je taj izvor.

Ališa Kerns, predsednica Komiteta za spoljne poslove donjeg doma britanskog parlamenta, izjavila je da “ruskim medijskim kanalima već cirkulišu lažni video snimci ukrajinskih zvaničnika u pokušaju da okrive Ukrajinu i obezbede Putinu neku odbranu za ratne zločine koje čini u Ukrajini ili, još gore, kao izgovor za dalje zločine”.

- Nema naznaka bilo kakvih veza sa Ukrajinom niti bilo kakvog kredibilnog razloga da se sugeriše na njihovu umešanost – naglasila je ona.

Ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da strahuje da je cilj optužbi “uzrokovanje antiukrajinske histerije u ruskom društvu, stvaranje uslova za jačanje mobilizacije ruskih građana da učestvuju u zločinačkoj agresiji protiv (ukrajinske) države”.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading