Kina upozorila Filipine
Foto: AP/Tanjug/Ap

Prema rečima portparola kineskog ministarstva spoljnih poslova, Filipini se ne obaziru na odlučna upozorenja Kine i juče su, bez dozvole kineske vlade, ponovo poslali svoj brod za snabdevanje i dva broda obalske straže i koji su bez dozvole ušli u vode Ren'ai Žiaoa u pokušaju da dopreme građevinski materijal na vojni brod koji je bio ilegalno usidren u Ren'ai Žiaou, prenosi agencija Sinhua.

Kina upozorila Filipine

Tanjug/Ap

 

Navodi se da je kineska obalska straža preduzela neophodne mere zaštite na moru i blokirala filipinska plovila i osujetila pokušaj vlade Filipina. "Nanša Kundao i njegove susedne vode, uključujući Ren'ai Žiao, oduvek su bili deo kineske teritorije. Ovo je utvrđeno u dugoj istoriji i u skladu je sa međunarodnim pravom", istakao je portparol MSP Kine.

On je poručio da će Kina nastaviti da sprovodi odlučne mere kako bi zaštitila svoj teritorijalni suverenitet, pomorska prava i interese ukoliko Filipini budu nastavili da idu ovim putem, upozorivši da Manilu da mora biti spremna da snosi sve potencijalne posledice ovakvih postupaka.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading