Brisel
Foto: AP/Denes Erdos (STF)

- Evropski lideri smatraju da evropsko javno mnjenje više podržava stranke koje se zalažu za mir, a manje one proratne. Inicijativa za mir u Evropi propada jer je Brisel zapravo zarobljenik mreže Džordža Soroša. Soroševa mreža je integrisana u evropske institucije - rekao je Orban na Radiju Košut.

Prema njegovim rečima, ljudi iz Soroševe imperije, koju je gradio 30 godina, ne samo da mogu da utiču na javno mnjenje, već imaju "toliko jaku pregovaračku poziciju da deo novca za njihove potrebe mogu da uzmu iz briselske kase".

- Oni (Soroševi ljudi) su u Evropskoj komisiji i Evropskom parlamentu, a nekoliko premijera je imenovao Soroš - dodao je Orban.

Mađarski premijer je napomenuo da će Evropljani moći da iznesu svoje ocene o aktivnostima "proratnih političara" na izborima za Evropski parlament.

Mađarske vlasti, sa druge strane, redovno ispituju javno mnjenje o važnim pitanjima. 

Tako se, prema poslednjem istraživanju, 86 odsto Mađara protivilo slanju zapadnih trupa u Ukrajinu, podsetio je Orban.

On je u maju 2022. rekao da su proizvođači oružja, ratni profiteri i velike zapadne ekonomske klike, uključujući Soroša, koji žele da dobiju pristup ruskim prirodnim resursima, zainteresovane za nastavak sukoba u Ukrajini.

Orban je naveo da mu se čini da iza nekih odluka Brisela ne stoje interesi Evrope, već SAD i napomenuo da bi izbori za Evropski parlament na leto mogli lako da promene sastav evropskih lidera koji ne služe interesima svojih birača.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading