dečak
Foto: Printscreen/Jutjub

Od tada su mnoge dokumentarne emisije snimljene, rekonstruisan je događaj, svedočili su oni koji su preživeli, a onda su počeli da se javljaju oni koji tvrde da su 'reinkarnacija stradalih u nesreći'.

Jedna od takvih priča o reinkarnaciji tiče se i dečaka po imenu Kejd, a njegovi roditelji su za medije govorili kada je on imao samo sedam godina. Tada su Moli i Kejd, majka i otac dečaka, ispričali da je jedan od ljudi, koji je stradao kada su teroristi putničkim avionima udarili u kule bliznakinje, 28. decembra 2004. godine rođen ponovo kao njihov sin.

"Prvi put kad sam uzela Kejda u ruke bilo je neverovatno, zato što mi je rečeno da neću moći da imam decu. Ipak, Kejd je bio drugačiji. Nije bio kao druge bebe, već kao odrastao čovek. Pogledom kao da se pitao: "Ko ste vi?", ispričala je majka.

Kod Kejda je sve bilo preuranjeno. Rano je počeo da govori, rano je prohodao. Već sa dve godine je pokazivao veliku inteligenciju. Mogao je da razgovara sa odraslima. Već sa tri godine je počeo da govori kako se seća svoje smrti. Počeo bi da plače usred noći i da priča kako je radio u visokoj zgradi, da je iz svoje kancelarije mogao da vidi Kip slobode.

Sanjao je da pada sa visoke zgrade

"Govorio mi je da sanja da pada sa zgrade i da je tako umro. Poptuno je nadrealno da trogodišnjak priča o Njujorku i smrti", sećala se.

Počela je da razmišlja da li je moguće da je bio u Svetskom trgovinskom centru?

"Veliki deo mene je negirao da je to moguće. Niko u mojoj porodici nije poznavao nikoga ko je bio u Svetskom trgovinskom centru. Kejd nikad nije bio u Njujorku. Mislila sam da ima bujnu maštu, ali onda je postao opsednut avionima", dodala je mama Moli.

"To je bila priča o čoveku koji je radio u Svetskom trgovinskom centru i čiji život i smrt odgovaraju Kejdovim uspomenama. Pronašla sam sve detalje, fotografije, ali nikad nisam pomislila da kontaktiram porodicu žrtve. Nisam želela da im remetim proces tugovoanja i patnje pominjem tog dana, a i šta bih im rekla: "Vaš sin nije umro, samo je neko drugi sada". Da mene neko pozove sa takvom vešću, spustila bih slušalicu".

Moli zna istinu i ko je bio čovek za kog veruje da je danas njen sin

"Znam ko je bio, znam kako je umro. Ali kao majka - osećam se bespomoćno. Ne mogu da mu odagnam te uspomene".

Ljudi nisu želeli da se njihova deca druže sa Kejdom. Zvali su ga lažovom. Učiteljice su govorile da ometa drugu decu u školi.

"Moja misija sada jeste da mu olakšam život što je više moguće, da mu pomognem da mu bude udobno u 'novom telu'. Mora da nauči da bude Kejd, da bude dete ponovo, da nauči da se smeje. Mislim da ćemo uspeti", ispričala je tada njegova majka Moli, u čemu je kasnije godinama i uspela, jer se Kejd, kako piše na kraju priloga, danas profesionalno bavi fudbalom.

Alo.rs/Zena.blic.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading