Majka Navaljnog na njegovom grobu
Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIĆ (STF)

Njegova supruga Julija Navaljna ocenila je da je tužba odbijena pošto bi to značilo obelodanjivanje video-snimka i drugih informacija o okolnostima njegove smrti. 

Tužba Ljudmile Navaljne, majke Alekseja Navaljnog u kojoj se navodi da on nije dobio adekvatnu medicinsku negu u zatvoru gde je služio kaznu i preminuo, odbijena je jer Navaljni nije lično uputio žalbu, izjavio je bivši pomoćnik Navaljnog Ivan Ždanov.

Dodao je da je sud u malom gradu Labitnangiju, u blizini zatvora gde je Aleksej Navaljni preminuo, odbio tužbu sa obrazloženjem da tužilac mora da bude lično Navaljni.

"Aleksej je više puta podnosio tužbe zbog nepružanja medicinske nege u zatvorima", napisao je Ždanov na Telegramu.

On je naveo da "sada kada je ubijen, negiraju tvrdnje njegove porodice podrugljivim jezikom".

Navaljna je na platformi Iks (Tviter) napisala da veruje da je slučaj okončan, jer bi u suprotnom to primoralo zatvorske vlasti da daju detaljne informacije o tome šta se dogodilo 16. februara, kada je njen pokojni suprug umro, preneo je Rojters.

Ruske zatvorske vlasti saopštile su da se Aleksej Navaljni (47) onesvestio i preminuo 16. februara posle šetnje ispred zatvora "Polarni vuk", u kome je služio kaznu od tri decenije.Tim Navaljnog je kasnije saopštio da je u njegovoj umrlici pisalo da je umro prirodnom smrću.

(RTS)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading