si i putin
Foto: EPA/EPA-EFE/PAVEL BYRKIN / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

"U ponedeljak je kineski predsednik Si Đinping čestitao ruskom predsedniku Vladimiru Putinu ponovni izbor na mesto predsednika Rusije, što odražava čvrsto prijateljstvo i međusobno političko poverenje između dva lidera. Zemlje čvrsto podržavaju jedna drugu po pitanju njihovih ključnih nacionalnih interesa, dok strateška saradnja postaje sve jača i jača", rekao je kineski izaslanik.

"Mejd in Čajna" sve popularnije

On je naglasio da su pod strateškim vođstvom Si Đinpinga i Vladimira Putina rusko-kineski odnosi sveobuhvatnog partnerstva i strateške saradnje sada "ušli u najpovoljniji period u čitavoj istoriji".

"Platni promet je prešao granicu od 240 milijardi dolara. Zaštitna marka "mejd in Čajna" postaje sve popularnija, osvaja sve veće poverenje među ruskim potrošačima. U Kini postoji velika potražnja za ruskim poljoprivrednim proizvodima i morskim plodovima", rekao je ambasador.

Prema rečima kineskog diplomate, i humanitarna saradnja dve zemlje je u usponu. Dve nacije takođe proširuju svoje kontakte u kulturi, umetnosti, turizmu i zdravstvu.

"Dinamičan razvoj višestruke rusko-kineske saradnje postavio je socijalnu osnovu za razvoj bilateralnih odnosa", rekao je ambasador.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading