Rusija
Foto: AP/Alexander Zemlianichenko (STF)

Skaj njuz prenosi da je Volas, koji je funkciju u vladi obavljao do prošlog leta, kazao je to u intervjuu za Tajms radio.

- Ljudi moraju da se osveste i shvate koliko je opasan (ruski predsednik) Vladimir Putin - rekao je Volas, koji je dodao da novi šestogodišnji mandat šefa Kremlja znači "još više nesigurnosti".

On je ocenio da to znači da oružane snage na Zapadu moraju da budu "istrenirane za meč".

Upitan da li učešće NATO trupa u borbama u Ukrajini može da bude isključeno kao opcija, Volas je odgovorio negativno.

- Mi treba da koristimo rečenicu "ne možemo to da isključimo". Na kraju krajeva, deo napora za odvraćanje jeste i dvosmislenost... da protivnik nagađa koliko bismo daleko išli i šta bismo uradili. To je ono što Putin majstorski radi, on sve ostavlja da nagađaju - rekao je Volas.

Skaj njuz podseća da je francuski predsednik Emanuel Makron ranije poručio da se "ništa ne bi trebalo isključiti" u vezi sa slanjem stranih trupa u Ukrajinu.

- Mislim da je najbolje da osiguramo da Putin shvati da mi smatramo da je ono što on čini u Ukrajini veoma, veoma ozbiljno. Mislim da je predsednik Putin, a to smo upravo videli iz tih lažnih izbora, nešto najbliže Adolfu Hitleru što smo imali u ovoj generaciji - zaključio je Volas.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Mika

20.03.2024 14:26

Rusi se raduju dolasku engleza, to svaki vojnik u SVO željno očekuje, konačno će se boriti protiv istorijskog i istinskog neprijatelja, bespoštedno i ruski.