putin
Foto: EPA/EPA-EFE/THIBAULT CAMUS / POOL MAXPPP OUT

Propali su svi pokušaji diverzantsko-izviđačkih grupa da probiju rusku granicu, rekao je predsednik Rusija Vladimir Putin na sednici odbora Federalne službe bezbednosti.

"U okviru tih grupa se bore regularne jedince neprijatelja, strani plaćenici i različiti otpadnici koji se nalaze na teritoriji koju kontroliše kijevski režim", pojasnio je Putin.

Pogranični regioni su bili zaštićeni, između ostalog, jer je mnogo urađeno za jačanje državne granice, naročito delova u neposrednoj blizini fronta, ocenio je predsednik Rusije.

"Organi reda koji rade u pograničnim delovima upotpunjeni su ljudstvom, savremenim oružjem i tehnikom. To je donelo rezultate", rekao je predsednik.

FSB ne bi smela da zaboravi na izdajnike koji su, u okviru diverzantsko-izviđačkih grupa napadali na teritoriju Rusije, naglasio je Putin i predložio ruskoj službi da ih pronađe i kazni.

"Molim vas da ne zaboravljate o kome se radi, da ih identifikujete po imenu. Biće kažnjeni, kad tad, ma gde bili. Da im ne padne na pamet da slično ponove", poručio je Putin ruskoj službi.

"Neprijatelj je planirao da izvrši pravi teroristički napad na pogranične regione Ruske Federacije", rekao je Putin.

Zapad podstiče agresiju

Zapad je aktivno koristio radikalne terorističke grupe koje se nalaze izvan granica Ruske Federacije za napade protiv Rusije, podstičući njihovu agresiju, naveo je Putin.

Tako su kijevske vlasti, uz podršku Zapada, prešle na terorističke metode, uključujući granatiranje mirnih gradova, a sve kako bi uplašile stanovnike Rusije, naglasio je Putin.

"Gospodari ne štede te izdajnike koji napadaju pogranične gradove Ruske Federacije, već ih bacaju u klanicu. Ali akcije koje se sprovode za zaštitu državne granice Ruske Federacije su koordinisane i usklađene, daju rezultate", ocenio je ruski predsednik.

Borba s pokušajima Zapada da spreči razvoj Rusije zahteva sistemski rad u svim pravcima, naglasio je ruski predsednik.

Međutim, nalogodavci na Zapadu počeli su da odustaju od finansiranja kijevskog režima, istakao je Putin.

Rusija će uvek pamtiti predstavnike FSB-a koji su dali život ispunjavajući dug, država će pružati podršku njihovim porodicama, dodao je predsednik.

Svi pokušaji izazivanja etničkih sukoba i kršenja prava Rusa, kao i pokušaji da se poseje razdor, moraju biti strogo suzbijeni, ukazao je ruski predsednik.

Kako je rekao, nedavne provokativne izjave predstavnika zapadnih obaveštajnih službi nalik su na ucene i pokušaje zastrašivanja ruskog društva.

Narod očekuje ofanzivnu akciju FSB-a

Narod Rusije očekuje efikasne i ofanzivne akcije FSB-a i drugih obaveštajnih službi kao odgovor na izazove sa kojima se suočavaju, rekao je Putin.

Predsednik je dodao da su 2023. godine predstavnici FSB-a delovali kompetentno i dosledno u svim oblastima, uključujući i Specijalnu vojnu operaciju i odbijanje pokušaja mešanja tokom izbora.

Prema Putinovim rečima, najodgovornija i najintenzivnija oblast rada FSB-a danas je vezana za SVO, tu ima najviše zadataka.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading