Kremlj
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

- Danas je dan čiji se značaj za našu zemlju i narod teško može preceniti: pre deset godina krim i Sevastopolj su se ujedinili s Rusijom. Taj datum je postao simbol obnove istorijske pravde - napisao je Sobjanjin na svom telegram kanalu.

On je naveo da je Rusija, zahvaljujući jedinstvu svih svojih građana, uspela da odoli i nastavlja da odoleva svim teškoćama i naglasio da su se Krim i Sevastopolj tokom protekle decenije veoma promenili, da je mnogo toga učinjeno, a da mnogo toga tek predstoji da se uradi.

- Za naše pravo na miran i slobodan život sada se hrabro bore učesnici specijalne vojne operacije. Uveren sam da će Rusija, kao i svi mi zajedno, učiniti sve da bi snovi i nade naših ljudi postati realnost. Istina je na našoj strani. Važno je da budemo svesni da ćemo zajedno pobediti. Čestitam vam Krimsko proleće, prijatelji - dodao je on.

Krim je postao ruski region u martu 2014. godine, nakon referenduma koji je održan posle državnog prevrata u Ukrajini. Na referendumu se 96,77 odsto birača na Krimu i 95,6 procenata birača u Sevastopolju izjasnilo za ujedinjenje s Rusijom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading