Mihailo Hazin
Foto: Alo/Printscreen/youtube

Hazin, član saveta Međunarodnog evroazijskog pokreta, nevladine ruske organizacije koja ima podružnice u tridesetak država, šokantno predviđa skoru propast EU.

Smatra da će se to dogoditi za dve do tri godine, a pogotovo će se ubrzati ako na vlast u SAD dođe Donald Tramp. Hazin tvrdi da EU odbrambeno stoji loše i da će je Vašington ostaviti da se sama brani.

Tvrdi da Evropa ima samo 350.000- 400.000 vojnika, koje u slučaju sukoba sa Rusijom može poslati na prvu liniju fronta, a da će braniti samo liniju od Baltika do Alpa.

- A što će u tom slučaju biti s Poljskom odnosno Rumunijom i Bugarskom - pita se Hazin tokom razgovara za belorusku agenciju Belsat i tvrdi da će se u tom slučaju granice Evrope vratiti na stanje iz 1945. godine.

Zanimljivo je i Hazinovo razmišljanje o Hrvatskoj.

- Ne zaboravimo da Viktor Orban stalno govori da je Mađarska uvek imala izlaz na more i da je bila pomorska država - navodi analitičar.

A da bi se to dogodilo treba prema njegovom mišljenju "likvidirati" Hrvatsku.

- Zamislimo tu situaciju da u trenutku raspada EU Mađarska i Srbija odluče da Hrvatsku treba likvidirati - navodi Hazin.

Srbija, kaže, ali ne objašnjava kako, uzima Bosnu i Hercegovinu.

- Znamo da Hrvatska ima usku obalu i samo je nekoliko kilometara udaljena od bosanskih planina. Mađarska bi uzela sebi severni deo Hrvatske s morem, a ostatak Srbija - zaključuje Hazin i naglašava da Orban stalno govori da mu treba izlaz na more.

Hazin takođe navodi da su zakarpatska Ukrajina i rumunska Transilvanija Orbanove mete, međutim, kako Jutarnji primećuje, uopšte ne objašnjava kako bi neka od njegovih pretpostavki mogla da se ostvari.

Takođe smatra da Ukrajina neće postojati i dodaje da bi bilo bolje da Lavov uzme Slovačka, a ne Poljska.

Hazin je zaključio da će doći i do nove Jalte koja će prekrojiti Evropu jer je preraspodela prema njegovom mišljenju već počela.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (2)

Loading
Srbi

17.03.2024 18:58

Ne treba nam tudje mi smo Boziji narod.

Petar

17.03.2024 19:33

Ovo nije dobro.. Ali ko zna sta ce da se desi...