"REZOLUCIJA EVROPSKOG PARLAMENTA JE ČISTO SMEĆE" Hladan tuš za Brisel - EU za nas ne postoji
Foto: Shutterstock

"Evropska unija za nas ne postoji", rekao je venecuelanski predsednik na pitanje o toj odluci.

 

 

Predsednik Narodne skupštine Venecuele Horhe Rodrigez ne haje za odluke EU ništa više od Madura, pa je ovu rezoluciju Evropskog parlamenta opisao kao "čisto smeće". 

"Oni bezobrazni poslanici koji ne znaju šta je demokratija jer su birani sa malim brojem glasova u svojim državama, insistiraju da se mešaju u poslove Venecuele. To je čisto smeće, mi to odbacujemo i odbacivaćemo", konstatovao je on, prenosi RT Balkan.

Ministar spoljnih poslova zemlje Ivan Gil bio je nešto pomirljivijeg tona,  pa je tako poručio da je Karakas spreman da ojača bilateralne veze sa blokom, sve dok "oni budu uokvireni principima poštovanja suvereniteta naroda, samoopredeljenja i nemešanja u unutrašnje stvari".

EU je sankcije ovoj latinoameričkoj naciji uvela 2017. godine, a one se odnose na embargo na oružje, kao i zabranu putovanja i zamrzavanje imovine za 54 osobe. 

EU je u novembru prošle godine produžila  ograničenja protiv Venecuele za još šest meseci, umesto na godinu dana, kako je to obično činila. Međutim, Vlada Venecuele je tu meru ocenila kao "arogantnu i nedozvoljenu", smatrajući da  su ove vrste radnji "nezakonite" i krše međunarodno pravo.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading