pavle bulatović
Foto: Printscreen/YouTube/ RTS Prikazuje

On je kazao i da slučaj ubistva bivšeg saveznog ministra odbrane zahteva da se rasvetli do kraja.

“Ovaj slučaj zaslužuje da bude rešen. Čvrsto sam ubeđen da je na Pavla, kao političku ličnost, izvršen atentat iz političkih razloga. Ti politički razlozi mogu biti vezani za njegovo opredelenje prema zajedničkoj državi i vrednostima koje baštini izvorna Crna Gora, a mogu biti i u smeru, pošto je on prepoznat kao snažan borac protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao što je to bila Socijalistička narodna partija, koja je nastala na tome. Ja sam napustio jedinstveni DPS ne samo zbog zajedničke države, već pre svega zbog toga što sam video da se pod okriljem Vlade Mila Đukanovića i njega lično razvija šverc cigareta i kriminalne aktivnosti”, rekao je Bulatović.

Nekadašnji čelnik Bloka za zajedničku državu ukazao je da je Pavle Bulatović bio čovek bez mrlje u karijeri.

“Radi se o čoveku koji za sobom nema nijednu jedinu aferu, dakle, čovek potpuno čist i isključuje se svaki motiv izuzev političkog. To je političko ubistvo, to je terorizam”, ocenio je Bulatović.

Kako je dodao, danas, čitajući SKY prepiske, mi vidimo da je crnogorska vlast u proteklom periodu organizovala kriminal.

“Da nije bilo takve crnogorske vlasti ne bi se formirale kriminalne grupe, klanovi kavački i drugi… Takođe, tužilaštvo je bilo korumpirano i u njemu smo imali one koji sarađuju sa organizovanim kriminalom. Evo, specijalni tužilac Saša Čađenović je u zatvoru. Sudstvo je danas najzarobljenija institucija, tamo ne može da prođe nijedna akcija koja se tiče organizovanog kriminala, a vezana je za prethodnu vlast”, zaključio je Bulatović.

Alo/Borba.me

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading