IZREŠETAN UGLEDNI INŽENJER Jezivo ubistvo na parkingu, sumnja se na moćan klan
Printscreen

Naoružani su pucali i ubili 66-godišnjeg Salvatorea Kopolu na parkingu u opštini San Đovani a Tedučio u Napulju.

Za Kopolu se kaže da je ranije bio blizak klanu Mazarela, jednom od najmoćnijih klanova u Kamori, ozloglašenoj italijanskoj kriminalnoj organizaciji koja prvenstveno deluje u južnoj italijanskoj regiji Kampanija.

Kopola je napustio klan Mazarela i počeo da sarađuje sa italijanskim pravosudnim organima. Policija sumnja da je ubijen jer je prekršio mafijaški zavet ćutanja tzv. omert.

Atentatori su u utorak zaskočili Kopolu i potom dali vetar u pete. Njihov napad na 66-godišnjeg inženjera navodno niko nije video.

Policija je nešto posle 19 časova pronašla Kopolino telo i zaključila da je na njegovom pogubljenju potpisan Kamora.

Italijanski novinski portal TODAI pisao je da je Kopola ranije bila pod zaštitom policije i da je nedavno ponovo počela da ga štiti. Inženjer je sarađivao sa policijom oko 15 godina.

Kopola je 2009. godine učestvovao u velikoj finansijskoj operaciji koja je rasvetlila vezu između kriminalnog miljea i građevinsko-nekretninskog sektora na istoku Napulja. U tom delu grada su delimično razvijene antičke industrijske zone. Dejli mejl piše da su se u taj deo grada slila velika ulaganja.

Kopola je italijanskim vlastima otkrio kako je mafija organizovala sivu zonu iznude. Navodno, nijedna cigla nije mogla da se iskoristi a da se određena suma novca ne da u „sistem”. Inženjer je otkrio ko je povezan sa ovim investicijama i koji su vladini zvaničnici potencijalno korumpirani.

Policija trenutno istražuje Kopolino ubistvo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading