VRATIĆE VAM SE Kina odgovorila na američki ultimatum
Foto: Shutterstock/shutterstock

Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin rekao je da tretman Kongresa prema kineskim kompanijama "podriva fer konkurenciju i investicije i da će se na kraju to odraziti i na same Sjedinjene Američke Države", preneo je Vašington post.

"Iako SAD nikada nisu pronašle dokaze da TikTok predstavlja pretnju po nacionalnu bezbednost SAD, nikada nisu prestale da ga progone", rekao je on.

Predstavnički dom danas je glasao za zakon koji bi mogao da primora kinesku matičnu kompaniju Bajt Dens da proda TikTok, koji je veoma popularan među mladima.

U suprotnom, ta platforma bi mogla da bude zabranjena u prodavnicama aplikacija. Američki zakonodavci su istakli zabrinutost da komunistički zvaničnici u Pekingu imaju pristup podacima američkih korisnika i da manipulišu algoritmom sa TikToka.

Predsednik Bajden je rekao danas da će potpisati zakon o prodaji ako dođe do njega, dok je njegov prethodnik u Beloj kući i očekivani predsednički kandidat na novembarskim izborima Donald Tramp istakao da bi zabrana TikToka podigla Metin Fejsbuk i njegovog direktora Marka Zakerberga.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading