Front
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kako se navodi u saopštenju, Jurija Konkeviča i snimatelja Aleksandra Piljuka, istraživački tim info-portal Raion.ua.in, 7. marta je privela poljska policija na granici sa ruskom enklavom Kalinjingrad, a dva dana kasnije oni su dovedeni na granični prelaz Dorohusk-Jahodin sa Ukrajinom i proterani, prenosi Kijev Indipendent.

Ovo je drugi takav slučaj prijavljen u Poljskoj poslednjih nedelja, a novinar Ukrajinske pravde Mihail Tkač potvrdio je da je njega i njegovog kamermana u februaru ove godine privela poljska policija dok su izveštavali o isporukama ruske robe u Poljsku preko Belorusije.

Portal Raion.ua.in je saopštio da njihovi novinari istražuju razmere trgovine na rusko-poljskoj granici, nastojeći da utvrde, između ostalog, da li se za komercijalni transport koriste ruska ili poljska vozila.

"Poljska policija nas je privela i konfiskovala našu imovinu, nije obavestila konzulat, nije nam dala mogućnost da pozovemo Ukrajinu, a (poljska) Agencija za unutrašnju bezbednost nas je označila kao osobe koje ugrožavaju nacionalnu bezbednost Poljske i proterala nas je", rekao je Jurij Konkevič iz portala Raion.ua.in.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading