Jermenija
Foto: Alo/Tanjug

Pašanijan tvrdi da je cilj bio da etnički Jermeni napuste region i presele se u Jermeniju kako bi promenili vlast u toj zemlji, prenosi TASS.

"U ovom trenutku nisam siguran da radim pravu stvar, ali reći ću da su neke spoljne sile gurale Azerbejdžan da sprovede etničko čišćenje kako bi se Jermeni iz Nagorno-Karabaha naterali da odu u Jermeniju. Zašto je to učinjeno?"  rekao je Pašinijan.

Prema njegovim rečima, anti-vladine snage u Jermeniji su najavile početak procesa promene vlasti koristeći kriznu situaciju u Nagorno-Karabahu, koja im je pružila resurse za sprovođenje revolucije u Jermeniji.

"Ova namera je i dalje prisutna", dodao je Pašinjan.

Predsednik nepriznate Republike Nagorno-Karabah Samvel Šahramanjan potpisao je 28. septembra 2023. godine ukaz o raspuštanju države od 1. januara 2024. godine, a narod je pozvan da razmotri uslove reintegracije u Azerbejdžan koje je ponudio zvanični Baku, ili da ostane u svojim domovima ukoliko to želi.

Jermenska opozicija okrivila je premijera Nikola Pašinjana i njegovu vladu za ono što se dogodilo Jermenima u Nagorno-Karabahu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading