Kelsi Braun
Foto: Alo/Facebook

Kelsi Braun (34) iz Liverpula tragično je umrla u Marbelji tokom svoje druge trudnoće nakon što su lekari odbili da urade carski rez iako je utvrđeno da je njena beba mrtva.

Mlada majka, kojoj je ovo bila druga trudnoća, došla je u bolnicu da se porodi kada je saznala da je beba u njenom stomaku umrla.

Doktor je, međutim, odbio da je porodi carskim rezom i predložio je prirodan porođaj, koji je bio veoma bolan i jako težak, te je  izazivao je obilno krvarenje pet sati, a zatim je umrla.

Navodi se da je krv u bolnicu "Ceram" u Marbelji stigla nakon što je Kelsei preminula, a istraga o njenoj smrti je još u toku.

Andre Rebelo, stariji mrtvozornik Liverpula, rekao je da je "ograničen" na istragu njene smrti jer mu španske vlasti nisu dostavile ključnu medicinsku dokumentaciju.

- Kelsi je bila mama puna ljubavi, iza sebe je ostavila svog petogodišnjeg sina. Bila je veoma zdrava, nije pila ni pušila, Kelsi se zaista brinula o sebi - rekla je Marija, majka od preminule. 

Kelsi, po zanimanju frizerka, sa partnerom se preselila u Španiju i svi njeni prenatalni pregledi tokom trudnoće bili su u redu. Savetovali su joj da se porodi prirodnim putem.

Prilikom ultrazvučnog pregleda kada je stigla u bolnicu na porođaj, koji je zakazan za 20. jul, ustanovljeno je da joj je beba umrla.

Kelsi je savetovana da ne može da ima carski rez i epiduralnu i da će morati da se porodi prirodnim putem.

Kelsi je počela da gubi krv oko 13:30 po lokalnom vremenu, a medicinsko osoblje je pokušalo da porodi bebu pomoću klešta.

Beba je rođena u 16.30 kada je otkriveno da joj je pupčana vrpca omotana oko stomaka i rukica, što joj je onemogućilo da se hrani. 

Tokom porođaja, Kelsi je imala jake bolove i obilno je krvarila, ali u bolnici tada nije bilo krvi i pošiljka je stigla tek oko 18.45, pola sata nakon što je lekar konstatovao njenu smrt.

- Da su odlučili da joj urade carski rez, skratili bi joj muke i bila bi živa. Da su imali krvi u bolnici, pomoglo bi. Ljudi, ona je krvarila od 13 časova, pa sve do 19. uveče, što znači osam sati. Ovo se mora nekako rešiti da svi krivi odgovaraju - rekla je majka Marija za kraj. 

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading