"ON JE PATOLOŠKA KUKAVICA" Medvedev ponizio Makrona: "Ponesite nekoliko pari bokserica, mirisaće jako..." (FOTO)
Foto: AP Yulia Zyryanova

- Makron se sprema da ode u Kijev? Ali on je zoološka kukavica! U svakom slučaju: preporučujem njegovoj kancelariji da ponese nekoliko pari bokserica! Mirisaće baš jako... - napisao je, pored ostalog, Medvedev na francuskom jeziku na platformi Iks.

Ruski zvaničnik je u postu napisao još nekoliko uvredljivih komentara na račun francuskog predsednika i svoju objavu završio rečima ''jadna Francuska!''.

Medvedev je tvrdio da je poruku prvobitno napisao ujutru, ali dok je odlučio da je objavi – francuski predsednik se već „uneredio“ i povukao se iz planirane posete. “Jadna Francuska!” dodao je on.

Jelisejska palata saopštila je u ponedeljak da će se Makronova dugo očekivana poseta Ukrajini održati negde „u narednim nedeljama“.

Ovo saopštenje označava treće odlaganje posete francuskog lidera Ukrajini. Makron je prvobitno planirao da poseti Kijev kako bi potpisao bilateralni bezbednosni sporazum prošlog meseca, ali je dokument na kraju potpisan tokom posete ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog u Pariz.

Ranije danas francuski nedeljnik ''Tribin'' je preneo da bi poseta Makrona Kijevu, planirana za mart, mogla ponovo da bude odložena iz bezbednosnih razloga i zbog organizovanja zajedničkog putovanja sa drugim liderima EU, prenose RIA Novosti.

Briselski portal ''Politiko'' je, pozivajući se na neimenovanog francuskog diplomatu, napisao da je Makron odložio posetu Ukrajini zbog neslaganja sa saveznicima nakon oštrih izjava političara o ukrajinskom sukobu.

Prema rečima diplomate, francuski predsednik sada želi da „izdvoji potrebno vreme“ za razgovore sa saveznicima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading