Napad na Hute
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

U snimku na Iksu, Makgregor podseća da je američka vlada Ustavnom obavezna da promoviše opšte blagostanje i osnovne životne potrebe kao što su energenti, hrana i sklonište.

- Nažalost, sadašnja administracija ne uspeva da izvrši ove zadatke - rekao je Makgregor.

On je rekao da je u svom govoru Bajden tvrdio da američka ekonomija cveta, pa je podsetio da "veći deo toga dolazi od vladine potrošnje i zapošljavanja", dodajući da je vladin udeo u BDP-u 42 odsto - uključujući federalnu, državnu i lokalnu potrošnju.

- Ovaj nečuveni udeo je sličan onome u Sovjetskom Savezu kasnih 1980-ih - pre kolapsa. Ogromna inflacija koja proizilazi iz ovog vladinog udela u privredi otežava porodicama da kupuju hranu -  naveo je Makgregor i dodao da je inflacija "desetkovala" domaćinstva poslednjih godina i da se mnoge američke porodice bore da prežive "propalu Bajdenovu ekonomsku politiku".

On je upozorio da je njihova bezbednost ugrožena i podsetio na prekinute lance snabdevanja, elektrane i proizvodne pogone kojima nedostaju ključni rezervni delovi.

Osudio je "loše osmišljenu domaću politiku" koja je izazvala gubitke radnih mesta i domova.

Decenije izgradnje imperije iscrpile su američke resurse, rekao je Makgregor i kritikovao "naduvanu" vladu koja ima između 12 i 25 miliona zaposlenih i dug koji vrtoglavo raste na 34 biliona dolara, odnosno jedan bilion svaka tri meseca.

- Nemoguće je isušiti močvaru nezdravim novcem i kolosalnim dugom koji ne možemo da izdržimo. Tragično je što političare u Vašingtonu kontroliše takozvana klasa donatora. Ovaj oblik korupcije omogućava kancerogen centralni bankarski sistem... Ova vladajuća klasa orkestrira beskrajne ratove, obogaćujući sebe i svoje prijatelje dok šalje naše vojnike u strane zemlje koje su od marginalnog strateškog interesa za SAD - istakao je on.

Makgregor je upozorio i na "invaziju" na južnu granicu sa Meksikom navevši da "ovaj nekontrolisani priliv opterećuje naše resurse, preplavljuje naše zajednice i uništava naš prosperitet".

- Nepromišljeni pozivi da se policiji oduzmu sredstva osakatili su sprovođenje zakona. Policajci nemaju dovoljno sredstava, nemaju dovoljno osoblja i nisu u stanju da zaštite naše građane, što sve čini naše gradove nesigurnim za sve, posebno za žene, decu i starije -  zaključio je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading