Dimitrij Poljanski
Foto: Printscreen/United Nations

Poljanski je, na sednici Saveta bezbednosti UN o Ukrajini, a povodom kritika koje su u SB UN izneli predstavnici zapadnih država na račun ruskog napada na Odesu, nedaleko od lokacije na kojoj su bili grčki premijer Kirjakos Micotakis i Zelenski, rekao da ruske snage imaju mnogo važnije vojne mete u Ukrajini od Zelenskog.

"Da li zaista mislite da ne bismo mogli da udarimo po koloni Zelenskog ako bismo zaista to hteli da učinimo. Pokušajte da odgovorite na ovo pitanje, ali budite iskreni", rekao je Poljanski, a prenosi TASS.

Prema rečima Poljanskog, ruskim udarom nedaleko od lokacije na kojoj su bili Micotakis i Zelenski uništen je pogon za proizvodnju pomorskih dronova, odnosno njihovu montažu od komponenti koje se isporučuju iz Velike Britanije.

"Ako se neko od vas (na Zapadu) nada da će se na ovaj način otarasiti lidera kijevskog režima, moraću da vas razočaram: to nije u našim planovima", rekao je Poljanski.

Mediji su ranije objavili da je tokom ruskog napada na Odesu 6. marta ruska raketa eksplodirala blizu konvoja Zelenskog i Micotakisa, koji je bio u poseti Ukrajini.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading