SAD
Foto: Profimedia/Profimedia

Hočul raspoređuje 750 pripadnika Nacionalne garde i 250 državnih vojnika i policajaca, državne agencije, da pomognu gradskoj policiji u pretresu torbi.

Plan je nastojanje da se "naša podzemna železnica oslobodi ljudi koji se bave kriminalom i zaštiti sve Njujorčane bez obzira da li ste prigradski ili tranzitni radnik", rekla je Hočul na konferenciji za novinare u sredu.

Podaci policijske uprave grada Njujorka pokazuju da je kriminal opao poslednjih godina od porasta tokom pandemije COVID-19. Ali nedavni nasilni zločini u metrou doveli su stanovnike na ivicu, prema zvaničnicima.

"Niko ko ide na posao, u posetu porodici ili na pregled kod lekara ne treba da brine da osoba koja sedi pored njih poseduje smrtonosno oružje“, dodala je Hočul. "Ne bi trebalo da brinu o tome da li će neko mahati nožem ili pištoljem."

Guvernerka je pokušala da pooštri svoju platformu za javnu bezbednost nakon što su republikanci 2022. godine učestvovali u izborima za Kongres u državi, nakon kampanje o pitanjima kriminala.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading