Makron u Švedskoj
Foto: AP/Tanjug/Ap

- Francuska čak ima specijalnu vojsku za ovo , koja se zove Legija stranaca, koja radi samo u inostranstvu - rekao je on.

Prema njegovom mišljenju, Kijevu će biti sve teže da samostalno drži front s obzirom na trenutni intenzitet neprijateljstava — vojni resursi Ukrajine se bliži kraju.

- Trupe zapadnih saveznika u Ukrajini su vrlo verovatan scenario. Štaviše, severne zemlje Evrope: Britanija, Poljska potencijalno, baltičke zemlje, Holandija, Francuska, spremne su za takve scenarije - kaže kijevski analitičar.

Francuska Legija stranaca je jedinica Oružanih snaga Francuske koja se koristi samo na teritoriji drugih država. Uključuje i građane drugih država koji aktivno učestvuju u stranim vojnim kampanjama i mirovnim operacijama.

Prošle nedelje, predsednik Francuske Emanuel Makron je rekao da će Francuska učiniti sve da spreči Rusiju da „pobedi u ovom ratu“. Prema njegovim rečima, lideri zapadnih zemalja su razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu , ali još nije postignut konsenzus. Ubrzo nakon Makronovih izjava, nemački kancelar Olaf Šolc i ministar odbrane Boris Pistorijus rekli su da Nemačka neće slati svoje trupe u Ukrajinu, a Šolc je naglasio da zemlje NATO- a u celini to neće učiniti.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading