"SPREMA SE NEŠTO MNOGO GORE OD 11. SEPTEMBRA!" Jezivo upozorenje milijardera zaprepastilo javnost
EPA/Alba Vigaray

Podsetimo, usred tužbe Centra za studije o imigraciji otkriveno je da je 320.000 ilegalnih migranata dospelo na 43 aerodroma širom SAD, u periodu između januara i decembra 2023. godine, dok advokati CBP odbijaju da otkriju o kojim se lokacijama radi, tvrdeći da bi „zluradi akteri“ mogli da iskoriste „operativnu ranjivost“ organa vlasti na tim aerodromima.

„Ova administracija istovremeno uvozi birače i stvara pretnju po nacionalnu bezbednost od neproverenih ilegalnih imigranata. Velika je verovatnoća da se postavljaju temelji za nešto mnogo gore od 11. septembra. Samo je pitanje vremena“, poručio je Mask na Iksu (nekadašnji Tviter).

Stranci koji ne mogu legalno da uđu u SAD koriste aplikaciju „CBP Van“ da podnesu zahtev za odobrenje letenja u SAD i dobiju privremen humanitarni otpust na aerodromima na koje stignu.

Ovaj uslovni otpust podrazumeva migranti mogu da ostanu u SAD dve godine bez dobijanja legalnog statusa, a u međuvremenu imaju pravo na radnu dozvolu.

Zemlje čiji građani imaju pravo na prijavu su Kuba, Haiti, Venecuela, Nikaragva, El Salvador, Gvatemala, Honduras, Kolumbija i Ekvador.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading