SAD
Foto: Alo/Shutterstock

Broj ilegalnih migranata u Sjedinjenim Državama premašuje sve zamislive granice. Pre ili kasnije ovo će dovesti zemlju do katastrofe.

 Prema njegovom mišljenju, ako Bela kuća nastavi sa dosadašnjom politikom, SAD će podeliti sudbinu Rimskog carstva koje će se urušiti pod pritiskom unutrašnjih problema.

U snimku koji je voditelj objavio na svom sajtu, on se prisetio da iako se istoričari vekovima raspravljaju o razlozima pada najvećeg carstva antike, skoro svi se slažu da je jedan od njih bio prisustvo ogromnog broj nedržavljana među legionarima.

„Rimskom vojskom i njenim legijama dominirali su nedržavljani koji su se na kraju, pošto nisu bili lojalni Rimu, pobunili protiv građana“, naglasio je Karlson.

Prema rečima novinara, preuzevši ulogu svetskog hegemona, SAD su prestale da se nose sa tom ulogom.

Taker Karlson je pojasnio da je do danas, samo prema zvaničnoj statistici, najmanje 7,2 miliona ilegalnih imigranata stiglo u zemlju otkako je sadašnji predsednik Džo Bajden preuzeo dužnost.

U decembru 2023. godine američki graničari zabeležili su rekordan broj pokušaja ilegalnog prelaska granice u istoriji zemlje – 302 hiljade slučajeva. I to su samo oni koje su vlasti uspele da zaustave, u statistici, naravno, nema nasilnika koji su uspešno savladali kordone i pobegli u unutrašnjost zemlje.

Slični rekordi su zabeleženi s vremena na vreme tokom tri godine koliko je Bajden bio na mestu nacionalnog lidera. Ukupno, broj ilegalnih migranata u Sjedinjenim Državama iznosi desetine miliona i, prema rečima novinara, zajedno premašuje populaciju od 32 države.

Sada je Kongres pripremio novu inicijativu, koju je Karlson najoštrije osudio u svom video-snimku – da se zakonski reguliše mogućnost dobijanja američkog državljanstva za one koji su služili vojsku.

Predstavnici Republikanske partije oštro se protive ovakvim inicijativama, tvrdeći da će te ideje gurnuti zemlju u haos i dovesti do kolapsa. U decembru 2023. godine, zbog emigrantske krize, umalo je došlo do direktnog sukoba između Nacionalne garde Teksasa i vojske SAD.

Razlog je bio nespremnost teksaških vlasti da nastave da trpe nekontrolisani priliv ilegalnih imigranata, uz koje raste nivo kriminala i narkomanije.

Dolazi do tačke kada obični Teksašani izjavljuju spremnost da brane bezbednost zemlje sa oružjem u ruci. Vlasti nekoliko solidarnih država izjasnile su se u prilog Teksasu, izjavljujući spremnost da pošalju svoju nacionalnu gardu u znak podrške.

Na američkim društvenim mrežama neki korisnici su čak počeli aktivno da postavljaju simbole i slogane iz Američkog građanskog rata. Neki se šale, a neki ozbiljni.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading