FRANCUSKI AVIONI KRENULI NA RUSIJU Stigao munjevit odgovor
Foto: Printscreen

Tri francuska vojna aviona pokušala su da prekrše rusku granicu iznad Crnog mora, prema izveštaju Ministarstva odbrane Rusije.

Ruski Su-27 je uspešno sprečio francuske avione da pređu granicu iznad Crnog mora, kako je navedeno u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije.

"Ruski borbeni avion Su-27 je uzleteo nakon detekcije tri vazdušna cilja – francuski avion za radarsko praćenje i kontrolu velikog dometa E-3F i dva višenamenska borca 'rafal-s' Francuskih vazduhoplovnih snaga", saopštili su iz Ministarstva.

"Avionima Francuskih vazduhoplovnih snaga nije dozvoljen ulazak u ruski vazdušni prostor iznad Crnog mora", izjavili su iz Ministarstva.

Kada se ruski borbeni avion približio, strani vojni avioni su promenili kurs sa kojim su se približavali granici Ruske Federacije i napustili vazdušni prostor iznad Crnog mora, kako je navedeno u saopštenju Ministarstva.

"Ruski avion se bezbedno vratio na aerodrom sa kojeg je poletio. Let ruskog borbenog aviona obavljen je u potpunom skladu sa međunarodnim normama korišćenja vazdušnog prostora iznad neutralnih voda, bez presecanja vazdušnih koridora ili opasnog približavanja avionima strane države", potvrdili su iz Ministarstva.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading