Fernanda i Vinsente
Foto: Alo/Printscreen

Par blogera Fernanda i Vinsente je doživeo jeziv napad za vreme svog puta oko sveta.

U nedelju uveče su se na društvenim mrežama oni zahvalili pratiocima na podršci.

U prvom video snimku, objavljenom 1. marta, Fernanda i Vinsente se vide sa velikim modricama i otokom na licu, dok oboje izgledaju vidno potreseno. U izjavi datoj španskim medijima, oni su otkrili da su bili napadnuti nakon posete okrugu Dumka u indijskoj državi Džarkand – poznatoj turističkoj destinaciji.

Par je išao u Nepal preko Bagalpura, ali su se zaustavili u Dumki da se odmore i razapeli svoj šator u blizini pijace Hansdiha. Nakon što su zaspali, 7 mladića je upalo u šator i oboje ih napalo.

- Savladali su nas. Stavili su mi nož na vrat i rekli mi da će me ubiti - kaže Vincente na jednom od video snimaka, a donja usna mu je natekla i izgleda da je zašivena. - Fernanda je silovana. Njih sedam. Sedam ljudi. Kučkini sinovi…

Dok Vinsente ima brojne modrice na glavi, čini se da je strana Fernandinog lica pretrpela mnogo teže batine, sa tamnocrvenim tragovima na obrazima i vilici.

- Mi smo u bolnici, ovde u Indiji. Sa policijom. Pustili su nas da spavamo ovde - kaže Fernanda, očiju crvenih od suza.

Vinsente zatim objašnjava da su nakon prijave silovanja dovedeni u zdravstveni centar Saraiiahat zajednice kako bi Fernandu mogli da pregledaju.

Naslov snimka na engleskom jeziku glasi: „Desilo nam se nešto što nikome ne bismo poželeli. Sedam muškaraca me je silovao. Tukli su nas i opljačkali, ali nisu uzeli mnogo toga jer su hteli da me siluju. U bolnici smo sa policijom. To se dogodilo večeras ovde u Indiji."

Kako su rekli u intervjuu za špansku televiziju Antena 3, odlučili su da kampuju jer nisu pronašli hotel u blizini.

- Silovali su me, jedan za drugim, dok su neki gledali. To je trajalo oko dva sata - rekla je Fernanda.

Kako prenosi Juronjuz, španska ambasada u Indiji kontaktirala je lokalne vlasti i poslala osoblje da se konsultuje u regionu i ponudi podršku Vinsenteu i Fernandi.

Vinsente i Fernanda kažu i da su i pored stravičnog događaja u Indiji upoznali mnoge dobre ljude.

- Nemojte misliti da je Indija ovo. To je sjajna zemlja koju vredi posetiti. Kao i sve zemlje, ima dobrih i loših stvari - rekao je Visente.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading