"ZELENSKI JE BOLJI KAO KOMIČAR, NEGO KAO PREDSEDNIK" Asad podržao Putina
Foto: EPA/Foto: Alo/ilustracija EPA-EFE/MIKHAEL KLIMENTYEV/SERGEY DOLZHENKO

Odgovarajući na pitanje da li sankcije koji mu je uveo Zelenski imaju bilo kakav uticaj na njega, Asad se našalio i rekao da su mu "izazvale nervni slom".

- On je komičar, to je bila njegovo zanimanje pre nego što je postao predsednik. Inače, bio je mnogo uspešniji u tom svojstvu, u ulozi komičara, nego kao lider nacije - rekao je sirijski predsednik.

Podsećanja radi, u martu 2023. godine Vladimir Zelenski uveo je sankcije Bašaru el Asadu, kao i ministru spoljnih poslova Sirije Fejsalu Mikdadu i premijeru Huseinu Arnusu. Takođe, 30. juna 2022. godine, ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova objavilo je da prekida diplomatske odnose sa Sirijom, ali bez prekida konzularnih odnosa, kao odgovor na to što je Damaskus priznao DNR i LNR.

Asad je komentarisao i predstojeće izbore u Rusiji i naglasio da je jasno da Damask podržava čoveka koji je uspeo da se izbori sa terorizmom u svojoj državi, misleći na trenutnog predsednika RF Vladimira Putina.

- Ako Rusiju posmatramo kao državu koja se sa nama bori protiv terorista u Siriji, naravno ova tema je za nas važna i ne možemo je uzimati isključivo kao naše unutrašnje pitanje. Čovek koji je doneo odluku da se bori protiv terorizma u Siriji je važna za nas - naveo je on.

Što se pak američkih izbora tiče, Asad je uveren da će bivši predsednik SAD Donald Tramp pobediti na predstojećim izborima.

- Analize medija i druge informacije pokazuju da će Tramp pobediti. Svi američki predsednici su nalik jedan drugome. Kao što sam i ranije govorio, oni su samo izvršni direktori. Čak i ako neko promeni politiku, onda treba da se zna ko zaista vodi politiku iza paravana oko izbora. To je jedan igrač – lobiji, mediji, finansijeri, bankari, naoružanje i nafta. Oni će pobediti u svakom slučaju - zaključio je sirijski predsednik.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading