medvedev
Foto: EPA/EPA-EFE/EKATERINA SHTUKINA / SPUTNIK / KREMLIN POOL / POOL

Sada će vladajući politički savez u Nemačkoj pokušati da zataška situaciju, kako bi se ublažilo negodovanje javnosti zbog razgovora nemačkih oficira, ocenio je Medvedev.

Nemačke vlasti će sad pokušavati da se izvade kako su to, navodno, vojne mahinacije, "njima ne treba hleba, samo bi da igraju te njihove ratne igre" i da političko rukovodstvo s tim, navodno, nema nikakve veze, naveo je Medvedev.

- Štaviše, na čelu nemačkog rukovodstva nalazi se  miroljubivi momak Šolc, koji odbija Banderovcima da isporuči rakete srednjeg dometa. On nije upućen ali će rešiti sve - dodao je ironično bivši predsednik Rusije.

Čak i da nisu znali i da nisu naredili napad na Krimski most, istorija pamti mnogo primera kada je vojska umesto civilnih vlasti donosila rešenja o početku rata, podsetio je ruski zvaničnik.

- Tako će i sad doći kod Šolca i reći mu: Gospodine rajh kancelaru, u Ukrajini je oboren projektil koji je, sudeći po tipu i putanji, leteo za Berlin. I šta će Šolc da im odgovori? Je li? Jasno je kao dan - napomenuo je Medvedev.

Pokušaji da se razgovori oficira Bundesvera predstave kao igrica tenkića i raketa bili bi zlonamerna laž, jer Nemačka se sprema za rat sa Rusijom, zaključio je Medvedev. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading