TOTALNI HAOS NA HAITIJU Opšti obračun na ulicama posle bekstva 3.000 zatvorenika, vođa bande se obratio narodu
EPA/ORLANDO BARRIA

U objavi na X-u, jedan od policijskih sindikata Haitija je zamolio da svi policajci u glavnom gradu imaju konstantno pristup automobilima i oružju kako bi pomogli policiji koja se bori da održi kontrolu nad zatvorom, i upozorio je da ako napadači uspeju - "gotovi smo".

"U glavnom gradu niko neće biti pošteđen jer će sada na slobodi ​​biti 3.000 dodatnih bandita", navodi se u saopštenju.

Više sigurnosnih izvora u Port-o-Prensu izjavilo je za CNN da je najnoviji porast nasilja, koji je počeo u četvrtak i usmeren na policijske stanice, međunarodni aerodrom i Nacionalni zatvor, bez presedana u poslednjih nekoliko godina.

Naime, bande pokušavaju svrgnuti aktuelnog premijera Arijela Henrija, zbog čega su članovi bande Džimi Xherizer zamolili stanovnike da ne šalju decu u školu, kako bi se izbegla kolateralna šteta.

"Tražimo od haićanske nacionalne policije i vojske da preuzmu odgovornost i uhapse Arijela. Još jednom, stanovništvo nije naš neprijatelj; oružane grupe nisu vaš neprijatelj. Vi uhapsite Arijela zbog oslobođenja zemlje", rekao je Čerizijer i dodao: "Sa ovim oružjem ćemo osloboditi zemlju, a ovo oružje će promeniti zemlju."

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading