MRTAV PIJAN UDARIO POLICAJKU U STOMAK! Podneta krivična prijava, preti mu zatvorska kazna
Foto: Alo/Printscreen

Mortus pijani vozač suočava se sa ozbiljnim optužbama nakon što je udario mladu policajku koja ga je zaustavila u Varaždinu. Prema informacijama tužilaštva, 36-godišnji vozač je pod osnovanom sumnjom da je počinio krivično delo napada na službenu osobu, a mogao bi biti suočen s višegodišnjim zatvorom.

Prema izveštaju, vozač je 17. decembra prošle godine oko 13 sati, nakon što ga je 25-godišnja policijska službenica zaustavila i otkrila da ima preko tri promila alkohola u organizmu, iznenada udario policajku laktom u trbuh, nanoseći joj telesnu povredu.

- Isti je prilikom postupanja napao policijsku službenicu te su nad njim upotrebljena sredstva prisile. Uhapšen je i priveden u Policijsku stanicu Varaždin te je uz krivičnu prijavu predan pritvorskom nadzorniku - rekli su tada u policiji.

Variždinska policija je ranije izvestila da je incident bio deo rutinske procedure zaustavljanja vozila u Ulici braće Radića u Varaždinu, kada je vozač odbio suradnju s policijom, pod uticajem alkohola od 3,13 promila.

Vozač je nakon incidenta uhapšen i priveden u Policijsku stanicu Varaždin, gde mu je podneta krivična prijava i gde je predat pritvorskom nadzorniku.

Ovaj slučaj naglašava ozbiljnost napada na službenu osobu i težinu posledica koje proističu iz vožnje pod uticajem alkohola. Tužilaštvo će sada sprovoditi dalju istragu kako bi osiguralo da počinilac bude adekvatno kažnjen za svoje postupke.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading