Dimitrij Poljanski
Foto: Printscreen/United Nations

- Nemačka je ovim pokazala svoje nove boje. Lažljiva, podla, agresivna, revanšistička i rusofobična - napisao je on na Iksu.

Prema rečima ruskog diplomate, nakon što su ruske službe razotkrile razgovor nemačkih oficira, analogija sa 1930-im godinama je neizbežna.

Nemačka više nije zemlja sa kojom je Rusija devedesetih i dvehiljaditih godina potpisala prijateljske ugovore, poručio je on.

Nakon što je kancelar Olaf Šolc izjavio da neće slati rakete dugog dometa "taurus" Ukrajini zato što bi to podrazumevalo nemačke vojnike na ukrajinskom tlu, na snimku koji je u javnost iznela glavna urednica RT i medijske grupe "Rasija sevodnja" Margarita Simonjan čuje se kako nemački visoki oficiri razrađuju napad na Krimski most. 

Sudeći prema tom zapisu, u razgovoru učestvuju četvorica oficira među kojima je i šef Odeljenja za operacije i obuku Vojno-vazduhoplovnih snaga.

Oficiri, pored ostalog, razmatraju kako da isporuče rakete "taurus" i kako da obuče ukrajinske vojnike da ispale te rakete na Krimski most, tako da Nemci ne pređu "crvenu liniju" i da ne postanu očigledni učesnici sukoba u Ukrajini.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading