Intervju Takera Karlsona sa Putinom
Foto: AP/Gavriil Grigorov (POOL)

Bivša zvezda Foks njuza suočila se sa nizom negativnih reakcija zbog svog sastanka sa liderom Kremlja, što je prvi put da je Putin pristao na intervju sa zapadnim novinarom od početka rata u Ukrajini. Intervju se dotakao niza tema, od lekcija ruske istorije do Putinovih razmišljanja o sledećim predsedničkim izborima u SAD.

"Ceo taj razgovor nije bio stvaran"

Karlson je rekao da je njegov prvi utisak bio da je Putin „izgledao nervozan” i da je „ušao na intervju kao prespreman student”. Fridman je upitao Karlsona šta misli o Putinovom opravdanju za nastavak rata u Ukrajini, piše Nevsveek.

Podsetimo, ruski lider kontinuirano tvrdi da je cilj „denacifikacija“ Ukrajine. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, koji je Jevrejin, više puta je odbacio tvrdnje Kremlja da je kijevska vlada otvoreno „pronacistička“.

- Mislio sam da je to jedna od najglupljih stvari koje sam ikada čuo. Nisam razumeo šta to znači. Mrzim ceo taj razgovor jer nije stvaran. Bio je to samo ad hominems. Bio je to način da se neko poveže sa zli režim koji više ne postoji - objasnio je Karlson.

„Ne postoji više nacistički pokret“

Prema Karlsonu, nacizam više ne postoji jer je „neodvojiv od nemačke nacije“. "Ja sam veoma antinacista. Samo kažem da 2024. godine nema nacističkog pokreta. To je način da se ljudi nateraju da izgledaju zli.

Putin je prokomentarisao i razgovor sa Karlsonom, rekavši ruskom novinaru Pavlu Aleksandroviču Zarubinu da se pripremio za Karlsonovo „agresivno ponašanje i postavljanje takozvanih oštrih pitanja“.

- Nisam samo bio spreman za ovo, želeo sam to, jer bi mi to dalo priliku da odgovorim na isti način - rekao je ruski lider.

Inače, Putin je tokom intervjua ismevao Karlsona, šaleći se na račun činjenice da su njegovi pokušaji da se zaposli u CIA više puta bili neuspešni.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je ranije rekao novinarima da je Putin intervju dao Karlsonu jer on „ima stav koji se razlikuje“ od drugih zapadnih medija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading