Oglasila se Julija
Foto: AP/Jean-Francois Badias (STR)

Udovica Alekseja Navaljnog rekla je u Evropskom parlamentu da je telo njenog supruga zlostavljano nakon njegove smrti u arktičkom zatvoru.

Ona je, takođe, upozorila na ruskog predsednika putina Putinom, koga je optužila da joj je ubio muža.

- Nemate posla sa političarem već krvavim monstrumom - poručila je ona.

Sahrana Putinovog kritičara biće održana na Borisovskom groblju, nakon oproštajne ceremonije u 14 časova u okrugu Marjino.

Kremlj je juče upozorio da Rusi ne bi trebalo da iskoriste sahranu Navaljnog kao trenutak za proteste.

- Ti ljudi, takozvane pristalice Navaljnog, dobro su poznati po svojim provokativnim pozivima, da se krše zakoni Ruske Federacije - rekao je Putinov portparol Dmitrij Peskov.

Jarmiš je pozvao pristalice Navaljnog da stignu "unapred" ako žele da dođu i odaju počast jer se očekuje da će se veliki broj ljudi pojaviti na sahrani u južnoj Moskvi.

Podsetimo, Kiril Budanov, šef ukrajinske odbrambene obaveštajne službe, izjavio je da je ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni umro prirodnom smrću, tačnije od krvnog ugruška, javlja Ukrainska Pravda.

Aleksej Navaljni je bio u zatvoru od početka 2021. godine. Moskovski gradski sud osudio ga je na 19 godina zatvora u strogo obezbeđenom zatvoru zbog "ekstremizma" u avgustu 2023. godine.

Ujutro 19. februara, Ljudmila Navalnjaja stigla je u mrtvačnicu u gradu Salehardu gde je navodno držano telo njenog sina. Ipak, ni njoj ni njenim advokatima nije bilo dozvoljeno da uđu. Ljudmila je 20. februara snimila video apel predsedniku Rusije, zahtevajući da se vrati telo njenog sina kako bi ga sahranila.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Haha

01.03.2024 13:45

Lepo te je svekrva pocastila istinom. Rece da ides od jednog do drugog. .Sramota.