PUKLA BRUKA Otkriveno šta su sada uradili Amerikanci u Siriji
Foto: Shutterstock

"Posebno smo zabrinuti zbog intenziviranja takozvanih uzvratnih udara američkog ratnog vazduhoplovstva u regionu, kao i zbog vazdušnih napada Izraela na njegove arapske susede, uključujući i područje okupirane sirijske teritorije Golan, što pojačava rizik od uvlačenja i Sirije i njenih suseda u regionalnu konfrontaciju punog obima“, rekao je on na sastanku Saveta bezbednosti o Siriji, prenosi TASS.

PUKLA BRUKA Otkriveno šta su sada uradili Amerikanci u Siriji

EPA-EFE/JASON SZENES

 

 

Nebenzja je podsetio da je izraelska avijacija samo u poslednjih mesec dana više puta napala međunarodne aerodrome u Damasku i Alepu, koji služe kao glavne kapije za isporuku pomoći UN Siriji.

„Uopšteno govoreći, američki vazdušni udari gađaju objekte i položaje sirijskih oružanih snaga na istoku zemlje, gde sirijska vojska nastavlja svoju upornu borbu protiv preostalih militanata IS, koji, suprotno izjavama Vašingtona, zapravo uživaju njenu podršku i pokroviteljstvo“, primetio je Nebenzja. Rusija najoštrije osuđuje tekuće racije u Siriji i smatra ih „flagrantnim kršenjem suvereniteta te zemlje i osnovnih normi međunarodnog prava“, rekao je ambasador, prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading