britanija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Vodeći britanski meteorolog procenjuje da je "Zver sa istoka" odmah iza ugla i očekuje se da će pogoditi Veliku Britaniju krajem ove nedelje, prenose britanski mediji.

"Zver sa istoka [se] konačno budi" prema vodećim meteorolozima, a „široko rasprostranjeni sneg“ će ove nedelje zahvatiti Veliku Britaniju. Meteorolog Džejms Maden rekao je danas (ponedeljak, 26. februara) da će uslovi postati „hladniji“ i „nestabilniji“ kasnije ove nedelje, a četvrtak (29. februar) i petak (1. mart) donose „rizik od širenja snežnih padavina... čak i do nižih nivoa“.

Maden je objasnio da se očekuje da će se "široko područje niskog pritiska" razviti na severu Škotske, što će dovesti do početnog snega. Severna Irska, Škotska, severna Engleska, Vels i verovatno jugozapadna Engleska su sve na liniji vatre, prema prognozi meteorologa.

On najavljuje "dalji rasprostranjeni sneg" sledeće nedelje. On je dodao: „[Ovo] će verovatno biti najsnažniji snežni period ove zime/proleća“.

Napredne mape potvrdile sneg


Napredne mape za modeliranje vremena sa "WX Charts" izgleda da se poklapaju sa Madenovom prognozom za sneg ove nedelje. One pokazuju da se sneg razvija iz Škotske tokom noći u četvrtak i u petak rano. Severna Irska i severni delovi Engleske takođe će videti nešto snega koji će padati brzinom od oko 3 cm na sat, gde su navale najintenzivnije.

Upozorenje

Prognoza Britanskog meteorološkog zavoda (Met Office) za period od 1. do 10. marta upozorava na jake pljuskove "čak i na nižim nivoima“. Nacionalna meteorološka agencija očekuje da će najznačajnije snežne akumulacije pasti iznad viših terena na zapadu zemlje, prenosi britanski Metro.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading