(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) JEZIVA TRAGEDIJA POTRESLA SPLIT Isplivao snimak nakon ubistva mladića
Foto: Alo/Printscreen

Nakon ubistva je stajao nad žrtvom s nožem u rukama.

Gradom kruži i vrlo uznemirujuć snimak s prozora zgrade pred kojom se dogodilo ubistvo. Snimljen je neposredno nakon ubistva, a na njoj se vidi kako 31-godišnji osumnjičeni ubica ostaje da stoji s velikim nožem u rukama, dok mladić kojeg je ubo u grudi leži pored.

U pozadini se čulo kako neko viče: "Zovi hitnu", dok muškarac s nožem u rukama samo stoji u mestu. Ubodeni mladić umro je na putu za bolnicu. U KBC-u Split pokušavali su ga 45 minuta da ga reanimiraju, no bezuspešno.

Kako se na snimku vidi, muškarac koji je izbo mladića smireno je stajao pored. Jedan od njegove braće povukao je mladića za ruku, ali on nije davao znake života. Njih dvojica su se potom uspaničili, dok je ubica i dalje samo nepomično stajao.

Policija je, kako je objavila Slobodna Dalmacija, nož kojim je mladić ubijen pronašla u stanu osumnjičenog za ubistvo. Nož je ukupne dužine 37 centimetara, a sama oštrica noža je 24 centimetra. Uhapšeni u policiji nije govorio ništa, a po službenoj dužnosti ga brani splitski odvjetnik Darko Stanić koji nije htio davati izjavu.

- Više desetina puta hapšen je zbog tuča, razbojničkih krađa, narušavanje javnog reda i mira, droge... Ma ima toga preko tridesetak slučajeva, a koliko je odležao ne znamo jer nama se čini da nikada nije odlazio s ulice - rekli su za Slobodnu Dalmaciju poznanici počinitelja.

Uz dva starija brata, policija je privela i trećeg brata osumnjičenog, Ivana, ali su ga ubrzo i pustili. Sumnjali su da je i on učestvovao u sukobu koji je nastao kada su braća od grupe mladića tražili novac. Nakon što su ih odbili, stariji se uputio kući, uzeo nož i usmrtio mladića na ulici. Hitna pomoć stigla je za par minuta, no ubodna rana bila je fatalna.

- Šetao sam se ovde, video lokvu krvi i dva policajca. U čudu sam stao i govorim - što je ovo? A oni govore - brat ti je ubio nekoga - ispričao je za RTL Danas brat osumnjičenog Ivan Rušić.

Ubijeni 22-godišnjak je do pre nekoliko godina trenirao i igrao fudbal, a poslednjih je godina zarađivao za život radeći u teretani svog strica na splitskim Mejašima. Prijatelji i poznanici ga hvale kao dobrog mladića koji nije pravio nikakve probleme.

Na mestu ubistva mladića su bele ruže i lampioni, preneo je Telegraf.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading