SASTANAK G7 O UKRAJINI BEZ MAKRONA Francuski predsednik doneo odluku
Foto: EPA/EPA

Francuski predsednik Emanuel Makron neće prisustvovati današnjem virtuelnom sastanku G7 kojim predsedava Italija, a koji se održava povodom dve godine od početka ruske vojne operacije u Ukrajini, javila je italijanska novinska agencija Ansa, pozivajući se na izvore iz francuskog predsedništva.

Francuski predsednik odlučio je da preskoči sastanak kako bi prisustvovao Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Parizu, koji se održava u pozadini protesta poljoprivrednika u zemlji, navodi se u izveštaju.

Francusku će na sastanku G7 predstavljati ministar spoljnih poslova te zemlje Stefan Sežurn, dodala je Ansa.

Poljoprivrednici u Francuskoj protestuju od januara, blokirajući autoputeve i bacajući stajnjak i otpad ispred vladinih institucija širom zemlje, piše RIA.

Oni zahtevaju priznavanje značaja njihove profesije i osuđuju poljoprivrednu politiku vlade, za koju kažu da ih čini nekonkurentnim.

Poljoprivrednici se protive uvozu jeftinih poljoprivrednih proizvoda, ograničenju korišćenja vode za navodnjavanje, povećanju cena dizel goriva, kao i restriktivnim merama zaštite životne sredine i rastućem finansijskom opterećenju, prenose Novosti.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading