Bajden i Zelenski
Foto: Tanjug/Foto Tanjug AP

"Danas objavljujem više od 500 novih sankcija Rusiji zbog njenog osvajačkog rata protiv Ukrajine i zbog smrti Alekseja Navaljnog, koji je bio hrabri antikorupcijski aktivista i Putinov najžešći opozicioni lider.

Ove sankcije će biti usmerene na pojedince povezane sa zatvaranjem Navaljnog, kao i na ruski finansijski sektor, odbrambenu industrijsku bazu, mreže nabavki i one koji izbegavaju sankcije na više kontinenata", istakao je Bajden, navodi se u saopštenju Bele kuće.

Dodao je da će sankcije obezbediti da Putin "plati još veću cenu za svoju agresiju u inostranstvu i represiju kod kuće".

Pored toga, Bajden je naveo da SAD uvode nova ograničenja izvoza za skoro 100 subjekata zbog pružanja podrške ruskoj ratnoj mašineriji.

"Istorija nas posmatra"

Neuspeh podrške Ukrajini u ovom kritičnom trenutku neće biti zaboravljen. Sada je vreme da budemo čvrsto uz Ukrajinu i da budemo ujedinjeni sa našim saveznicima i partnerima. Sada je vreme da se dokaže da se Sjedinjene Američke Države zalažu za slobodu i nikome se ne klanjaju", zaključio je Bajden.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading