POLJANSKI NAJAVIO: Danas se sprema "skup veštica" u UN
EPA

Danas se u Ujedinjenim nacijama održavaju debata i sastanak na temu dvogodišnjice rata u Ukrajini, na kojima će Rusija i Ukrajina izlagati svoje stavove.

Tom prilikom Pojanski je napisao da "Zapadni tabor država priprema danas u Ujedinjenim nacijama pravcati 'skup veštica' i u Njujork kao muve sleću ministri evropskih zemalja."

Poljanski je istakao da ako se izostave različite beskorisne svađe u kojima će "uvežbavati" antirusku retoriku i hvaliti kijevski režim, dva događaja zaslužuju pažnju.

Debate u generalnoj skupštini UN počinju danas u 10.00, a Rusija će izlagati druga nakon ministra inostranih poslova Ukrajine Dmitrija Kulebe. U 15.00 će se doržati sednica Saveta bezbednosti UN na kojoj će učestvovati generalni sekretar UN Antonio Gutereš na temu Ukrajine.

Prema rečima Poljanskog, Rusija će izlagati kao jedna od poslednjih članica Saveta bezbednosti, i on je istakao da su svi izveštaji spremni i da je raspoloženje borbeno.

Na sastancima se očekuje i učešće šefova diplomatija Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Švajcarske, Poljske, Španije, Slovenije i Južne Koreje.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading