"OVO JE USLOV ZA KRAJ RATA" Medvedev: Neophodno je da...
Foto: Alo ilustracija

 – Neophodno je da potpuno obezbedimo naše interese. Šta to znači? Kao prvo – potrebno je ispuniti zadatke SVO, o kojima je govorio ruski predsednik Vladimir Putin.

Kao drugo – treba stvoriti neophodan zaštitni kordon koji će štititi od svih pretenzija na naše teritorije: ne samo od granatiranja, već i od aktivnih ofanzivnih operacija. Samo u tom slučaju biće moguće potvrditi da su zadaci ispunjeni“, naglasio je Medvedev.

Zvaničnik je, pored toga, u intervjuu ruskim medijima naglasio da je zauzimanje Avdejevke bio težak zadatak, iako su ukrajinske snage više godina tamo stvarale uporište, ali ruska vojska se sa tim odlično izborila.

Medvedev je naglasio da je zauzimanje Avdejevke takođe veliki uspeh i da su svi koji su učestvovali u toj operaciji heroji.

On je dodao da o tome treba otvoreno govoriti.

Podsećamo, Avdejevka se nalazi u DNR, severno od Donjecka. Ukrajinske Oružane snage pretvorile su grad u moćno utvrđeno područje.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je 17. februara da je ruska vojska u potpunosti preuzela kontrolu nad gradom Avdejevka u DNR. Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je ruskim vojnicima na uspehu i važnoj pobedi.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading