Putin i Navaljni
Foto: Tanjug/Tanjug/Ap

Nemački tabloid tvrdi da je ruski predsednik Vladimir Putin želeo da dobije obaveštajca Vadima Krasikova, koji se nalazi u nemačkom zatvoru zbog likvidacije nekadašnjeg čečenskog ratnog komandanta Zelimhana Hangošvilija u Berlinu, u zamenu za Navaljnog.

– Aleksej Navaljni je trebalo da bude oslobođen – navodi kolumnista nemačkog tabloida, Filip Pjatov.

Navodno je Navaljni trebalo da bude oslobođen u zamenu za Krasikova. Prema pisanju Bilda, nedavno hapšenje nemačkog državljanina na aerodromu Pulkovo u Sankt Peterburgu moglo bi takođe biti povezano sa namerom ruskih vlasti da dođu do Krasikova.

Policija je u februaru pronašla šest gumenih medveda punih kanabisa kod stanovnika Hamburga koji je doleteo u Sankt Peterburg da poseti svoju devojku, te mu sada preti kazna do sedam godina zatvora.

Putin je ranije nagovestio mogućnost razmene novinara Volstrit džurnala Evana Gerškoviča za Krasikova u intervjuu Takeru Karlsonu, mada nije direktno imenovao Krasikova.

Aleksej Navaljni preminuo je u zatvorskoj koloniji 16. februara, a uzrok smrti još nije zvanično objavljen.

Odeljenje Federalne kazneno-popravne službe Rusije u Jamalo-Nenečkom autonomnom okrugu saopštilo je da se opozicionaru slošilo posle šetnje i da je brzo izgubio svest. Mere reanimacije nisu dale pozitivne rezultate, a lekari hitne pomoći su konstatovali smrt.

Navodno je advokatu i majci Navaljnog rečeno da je uzrok sindrom iznenadne smrti. Telo političara nalazi se u mrtvačnici okružne kliničke bolnice Salehard, ali obdukcija još nije obavljena.

Lokalnim patolozima je zabranjeno da vrše obdukcije i čeka se dolazak stručnjaka iz prestonice.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading